Om mig

 

Personlig bakgrund

Som elitsatsande junior i volleyboll lärde jag mig tidigt att arbeta för att nå uppsatta mål och att våga ta de där extra stegen som behövdes för att komma dit jag ville. Det tog jag sedan med mig till mina akademiska studier, när jag började doktorera i statsvetenskap, i mitt tidigare arbete i det svenska näringslivet och hos polismyndigheten.

 

Under åren som elitsatsande junior hade jag behövt haft bättre självkänsla. Jag hade en enorm inre kritiker inom mig och en presterare som sa till mig att hela tiden prestera och göra allt perfekt. Jag gick i terapi och lärde mig att ta hand om min inre kritiker. Även som doktorand dök presteraren och kritikern upp, men tack vare mitt egna arbete med mig själv valde jag den väg jag ville, och inte den som presteraren ville. Idag använder jag den inre kritikern och presteraren på ett balanserat sätt och där de behövs. Jag tränar mina mentala muskler dagligen för att stärka mitt självledarskap och bibehålla min självmedkänsla. 

 

En god självmedkänsla behöver vi alla för livet är utmanande i sig. För mig blev det väldigt påtagligt vid just dessa tillfällen eftersom det var bristen av självmedkänsla som gjorde att jag inte kunde fortsätta med det jag ville göra. 

 

Yrkesbakgrund

Den mentala betydelsen hos människors välmående har jag alltid varit intresserad av. Jag har också länge varit fascinerad över hur mycket vi kan göra om vi arbetar med oss själva rent mentalt. Det var anledningen till att jag bestämde mig för att utbilda mig till mental tränare och samtalscoach (ICF). Jag följer EMCC:s internationella regler för coacher. Jag är också utbildad organisationskonsult och är utbildad i UGL, som har varit den ledande grundläggande utbildningen inom försvarsmakten under många år och som idag även används inom näringslivet och andra myndigheter. 


Metoderna och modellerna jag arbetar utifrån bygger på forskning från både den mentala träningen, KBT, ACT, Psykosyntes och UGL. 


I dag hjälper jag privatpersoner, företag, idrottsklubbar, kommuner och organisationer. De som kommer till mig vill arbeta med sin inre kritiker och eller andra delar inom sig som sätter käppar ihjulet för att skapa utveckling och välmående, men det kan också handla stresshantering. Tillsammans ser vi till att få det nya levnadssättet att bli en livsstil.


Organisationer och företag som jag arbetar med vill få sina grupper att utvecklas och nå den högsta potential de kan med välmående medarbetare. Med min expertiskunskap i otillåten påverkan (trakasserier, hot, våld och korruption) stödjer jag chefer och ledningsgrupper i kommuner att både öka kunskapen inom ämnesområdet och att leda sig själv och sin grupp framåt för att hantera och motverka otillåten påverkan.  


Som mental tränare och samtalscoach är jag utmanande och kommunikativ och tycker det är fantastiskt att se människor utvecklas. Jag brinner för att människor ska förbättra sin livskvalitet, utnyttja sin fulla potential och leva sina bästa liv. För att kunna göra det behöver du fråga dig vilka behov du själv har och vad det är du egentligen vill på riktigt - vad det är som på riktigt betyder något för dig. 


Ett urval samarbeten & uppdrag

I Foodpharmacypodden berättar jag om min egen resa att som ung leva med ätstörningar. Jag berättar om hur jag gått från att vara döende till att idag må jättebra med hjälpa av mentala verktyg.  

Chefsorganisationen Ledarnas webinar om hotad på jobbet - sep 2022

Boka ett möte