Om

Personlig bakgrund

Som elitsatsande junior i volleyboll lärde jag mig tidigt att arbeta för att nå uppsatta mål och att våga ta de där extra stegen som behövdes för att komma dit jag ville. Det tog jag sedan med mig till mina akademiska studier, när jag började doktorera med inriktning korruption, i mitt tidigare arbete i det svenska näringslivet och hos polismyndigheten där jag arbetade med organiserad brottslighet som påverkare mot kommunanställda, företagare och invånare.


Under åren som elitsatsande junior hade jag behövt haft bättre självkänsla och självledarskap. Jag hade en enorm inre kritiker inom mig och en stor presterare som sa till mig att hela tiden prestera och göra allt perfekt. Även som doktorand dök presteraren och kritikern upp, men tack vare mitt egna mentala arbete med mig själv valde jag den väg jag ville, och inte den som den inre kritikern ville. Idag använder jag den inre kritikern och presteraren på ett balanserat sätt och där de behövs. Jag tränar mina mentala muskler dagligen för att stärka mitt självledarskap.


På samma sätt som att träna de fysiska musklerna behöver vi träna de mentala. På så sätt känns livet enklare och vi kan åstadkomma det vi vill.

Yrkesbakgrund och erfarenhet

Den mentala betydelsen hos människors välmående har Catharina alltid varit intresserad av och under åren som elitsatsande junior och som doktorande blev Catharina fascinerad över hur mycket vi kan göra och hur bra vi kan må om vi arbetar med oss själva rent mentalt. Det var anledningen till att hon bestämde sig för att utbilda sig till certifierad mental tränare och samtalscoach (EMCC). Catharina är också utbildad organisationskonsult och är utbildad i utvecklande ledarskap (UL), som har varit den ledande grundläggande utbildningen inom försvarsmakten under många år och som idag även används inom näringslivet och andra myndigheter. 

 

Catharina har en magister i statsvetenskap samt doktorerande inom korruption. Den forskningen tillsammans med den forskning som finns om hur hjärnan reagerar på hot är väldigt effektfull för att förstå hur och varför vi människor reagerar och agerar som vi gör. Catharina följer hjärnforskningen och använder den tillsammans med sina andra kompetenser för att stärka individer och team.   

 

I dag hjälper Catharina privatpersoner, företag, idrottsklubbar, kommuner och organisationer. De som kommer till henne vill inspireras, skapa utveckling, resultat och välmående som blir bestående. 

 

Organisationer och företag som Catharina arbetar med vill få sina grupper att utvecklas och nå den högsta potential de kan med välmående medarbetare. Med sin expertiskunskap i otillåten påverkan (trakasserier, hot, våld och korruption) stödjer hon chefer och ledningsgrupper att både öka kunskapen och strukturera upp arbetet inom ämnesområdet samt att leda sig själva för att hantera och motverka otillåten påverkan. 

 

 

Ett urval samarbeten & uppdrag

  • Food Pharmacy
  • Göteborgs Stad - samtliga bolag och förvaltningar
  • Sveriges kommuner och landsting
  • Brottsförebyggande rådet
  • Tidigare allsvenska fotbollslaget Kopparberg Göteborg
  • Polismyndigheten Region Väst
  • Göteborgs golfklubb
Poddar / media / webinar

I Foodpharmacypodden berättar jag om min egen resa att som ung leva med ätstörningar. Jag berättar om hur jag gått från att vara döende till att idag må jättebra med hjälpa av mentala verktyg.  

Chefsorganisationen Ledarnas webinar om hotad på jobbet - sep 2022

Så ska Göteborgs Stad motverka tystnadskultur. 

Boka ett möte